Interne onderzoek Reinier van Arkel groep naar laten lopen verdachte doden Lowie van Lent gestart

8 oktober 2014 om 11:37
nl
Het intern onderzoek bij de Reinier van Arkel groep rond de dood van ijzerhandelaar Lowie van Lent uit Den Bosch is deze week begonnen. Van Lent werd op 5 september dood gevonden. De 23-jarige man die wordt verdacht van de moord, werd eerder door de crisisdienst van de Reinier van Arkel groep beoordeeld.
Geschreven door

Een avond voor de moord op de ijzerhandelaar was de verdachte al opgepakt in Boxtel vanwege huiselijk geweld. De crisisdienst van Reinier van Arkel groep beoordeelde na dat voorval dat de man geen gevaar voor zichzelf en anderen was.
Feiten onderzochtDe man werd vrijgelaten, maar enkele uren later werd hij verward en agressief in het gehandicaptenwagentje van Lowie van Lent gevonden op de A2 bij Boxtel. Tijdens het onderzoek wordt gekeken wat precies heeft plaatsgevonden, wie met wie heeft gesproken en vervolgens of er juist is gehandeld, laat een woordvoerder weten.
Naar verwachting worden de uitkomsten van het onderzoek eind oktober gepresenteerd aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De commissie die het onderzoek uitvoert, wordt geleid door een extern en onafhankelijk voorzitter. Dit is Michiel Hengeveld, emeritus hoogleraar psychiatrie van het Erasmus MC in Rotterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.