Video

Politiehonden Carlo en Rex succesvol op dievenjacht in Oss

8 oktober 2014 om 12:36 • Aangepast 21 november 2020 om 22:11
nl
Een 36-jarige man is woensdagochtend vroeg in Oss aangehouden voor een poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Longobardenweg in die plaats. Politiehonden Carlo en Rex wisten de man op te sporen dankzij een geurspoor.
Profielfoto van
Geschreven door

De verdachte had zich verstopt in een tuin aan de Koolzaadweg in Oss. Eerder dinsdagnacht was een 33-jarige vrouw uit Den Bosch al aangehouden voor de inbraakpoging.
De vrouw werd gepakt na een korte achtervolging door de politie. De man wist in eerste instantie te ontkomen.
Beveiliger betrapt inbrekersduoEen beveiliger ontdekte het duo toen hij hun bestelauto bij het bedrijf spotte. Toen de twee de beveiliger in de gaten kregen, gingen zij er vandoor.
Hierbij raakten zij de auto van de beveiliger. De bestelauto reed vervolgens met hoge snelheid verder.
Nummerplaten afgeplakt, geen lichtEven later zagen agenten het duo rijden op de Alanenweg in Oss. De nummerplaten van de auto waren afgeplakt en ook waren de lichten van de auto uit.
Dit trok de aandacht van de agenten. Op de Saksenweg reed de bestuurder de bestelauto de berm in. Daarna gingen de twee er te voet vandoor.
De vrouw werd snel opgepakt, maar de man wist te ontkomen. Dankzij de honden Carlo en Rex kon ook hij even later worden aangehouden. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

Maandagavond was politiehond Rex ook al succesvol. Toen werden drie jongens van zestien dankzij hem op heterdaad betrapt toen ze bij een school in Mierlo aan het inbreken waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.