Video

Collectie van ex-televisieproducent Jef Rademakers uit Roosendaal in de verkoop

8 oktober 2014 om 14:10
nl
Een groot deel van de collectie van 120 romantische schilderijen van ex-televisieproducent Jef Rademakers gaat in de verkoop. De 65-jarige verzamelaar uit Roosendaal heeft dat woensdag aangekondigd.
Geschreven door

De verzameling was de afgelopen vier jaar op een tournee door Europa en is in twaalf musea door bijna een half miljoen mensen gezien. De collectie is vanaf zaterdag en tot en met 25 januari voor de allerlaatste keer te zien in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.
Welk deel van de collectie in de verkoop gaat, is nog niet bekend. Rademakers denkt dat tachtig grotere schilderijen worden verkocht.
Meest realistische optieVoor veertig kleinere en meest dierbare schilderijen heeft hij thuis in België zelf plek. "Het was mooi geweest als de verzameling bijeen kon blijven maar een meer realistische optie dan dit is er niet", zei hij woensdag.
Rademakers onthulde dat er belangstelling is getoond door een investeringsgroep, door Nederlandse en twee buitenlandse musea en particulieren. Drie grote veilinghuizen hebben zich al bij hem gemeld om de verzameling te verkopen maar nog geen enkele afspraak is concreet.
Werken uit negentiende eeuwDe unieke verzameling van Jef Rademakers en zijn echtgenote is in 25 jaar opgebouwd en bestaat uit werk van Nederlandse en Vlaamse schilders uit de negentiende eeuw. Het gaat om zomer- en winterlandschappen, zeestukken, stadsgezichten en stillevens van meesters als Andreas Schelfhout, Barend Koekkoek, Petrus van Schendel en David de Noter.
Jef Rademakers is vooral bekend door de televisieprogramma's Klasgenoten en de Pin Up Club.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.