'Vervroegde vrijlating Eindhovense kinderverkrachter Geoffrey J. onverantwoord'

8 oktober 2014 om 14:33
nl
De reclassering vindt het onverantwoord de beruchte Eindhovense kinderverkrachter Geoffrey J. vrij te laten. Het gevaar dat de Woenselse steentjesgooier opnieuw een kind verkracht is groot, zei een vertegenwoordiger van de reclassering woensdag in de rechtbank in Breda.
Geschreven door

J. werd in 2006 veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de verkrachting van een negenjarig meisje in Breda. Daarvan heeft hij nu acht jaar uitgezeten. De reclassering wil de man nog zeker drie jaar vasthouden. J. wil namelijk nog steeds niet meewerken aan behandelingen en onderzoeken. "Hij neemt nog steeds geen verantwoordelijkheid voor zijn daden."
J. ontkent alle verkrachtingen waarvoor hij is veroordeeld, in totaal vier keer. Hij is bezig met een herzieningsverzoek en hij wil nog steeds aan geen enkel onderzoek meewerken. Hij ziet dat als bekentenis, zei zijn advocate Britt Hendrix. Uit angst voor de gevolgen voor de media-aandacht was hij ook niet bij de zitting aanwezig.
Woenselse steentjesgooierDe Eindhovenaar stond in de jaren negentig ook wel bekend als de Woenselse steentjesgooier. In die wijk gooide hij steentjes tegen de slaapkamerramen van jonge meisjes en probeerde ze naar buiten te lokken.
Het Openbaar Ministerie wil de voorwaardelijke vrijlating in elk geval met een jaar uitstellen. In die tijd kunnen de man en de reclassering alle voorwaarden scheppen die nodig zijn om het risico op herhaling zoveel mogelijk te beperken. In dat geval wordt over een jaar opnieuw gekeken of het nu wel veilig genoeg is om de man vrij te laten. Alleen een enkelband is onvoldoende, vindt de reclassering.
De rechtbank neemt over twee weken een beslissing over de voorwaardelijke vrijlating.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.