'Homo-expositie' in Berlijn van Oosterhoutse kunstenaar gestaakt - Omroep Brabant

'Homo-expositie' in Berlijn van Oosterhoutse kunstenaar gestaakt

8 oktober 2014 om 18:30
nl
Een expositie in Berlijn van kunstenaar Dries Verhoeven uit Oosterhout is voortijdig gestopt omdat er ophef was ontstaan. Bij Wanna Play? - Love in the Time of Grindr zat Verhoeven in een glazen huis en nodigde hij mannen via gay datingapps als Grindr uit om langs te komen.
Geschreven door

[YouTube:body:http://youtu.be/EtkQDRCMKeE]
De gesprekken die hij met mensen had werden op de gevel van het huis geprojecteerd, zonder dat daarvoor toestemming was gevraagd.
Aantasting privacyDe profielen waren wel onherkenbaar gemaakt, maar veel mensen vonden dat hun privacy werd aangetast. "Achteraf gezien was het beter om elke gebruiker expliciet om toestemming te vragen om de gesprekken te projecteren", zegt Verhoeven in een verklaring op zijn website.
"Dat ik dat niet heb gedaan en dat sommige mensen toch werden herkend, leidde ertoe dat mensen zich in hun privacy voelden aangetast." Verhoeven biedt die mensen zijn excuses aan.
Zwanger tienermeisjeWanna Play? begon als een sociaal experiment. Vijftien dagen zou Verhoeven proberen contact te leggen met mensen om hem op niet-seksuele wijze te bevredigen. Door bijvoorbeeld samen een potje te schaken, pannenkoeken te bakken of elkaar voor te lezen. Verhoeven wilde op die manier onderzoek wat de reikwijdte van internet was als nieuwe ontmoetingsplek.
In augustus baarde Verhoeven nog opzien door een zwanger tienermeisje tentoon te stellen in de Duitse stad Hamburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.