Video

Omstreden Dautzenberg ontslagen bij Fontys Hogeschool, Stapel stapt uit solidariteit ook op

8 oktober 2014 om 16:07
nl
Schrijver Anton Dautzenberg uit Tilburg is zijn baan kwijt bij de Academy for Creative Industries aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij is te omstreden, vindt Fontys. Oud-hoogleraar Diederik Stapel, die ook net bij Fontys is begonnen, stapt uit solidariteit met de schrijver ook op.
Geschreven door

Dautzenberg werkte sinds 1 september als onder meer scriptiebegeleider bij Fontys Hogescholen. Diederik Stapel werkte ook voor de opleiding Creative Industries van Fontys in Tilburg. Daar was hij gastdocent.
Stapel en DautzenbergStapel schreef samen met Dautzenberg het boek De Fictiefabriek en onder dezelfde naam verzorgden zij voorstellingen. In Amsterdam werd deze voorstelling onlangs geannuleerd.
De Raad van Bestuur van Fontys wist niets van de aanstelling van Dautzenberg, zo laat Fontys-woordvoerder Piet van Ierland weten aan Omroep Brabant. Het bestuur baalt ervan dat de opleidingsdirecteur niet over de aanstelling van Dautzenberg heeft overlegd.
Te controversieelDautzenberg is ontslagen omdat hij te controversieel is. In het verleden was veel te doen om het Dautzenbergs lidmaatschap van pedovereniging Martijn. "Het is niet in het belang van de studenten dat zij door Dautzenberg worden begeleid." Het bestuur gaat nog in gesprek met de directeur.
Fontys zegt wel te hebben geweten van de aanstelling van Stapel. Directeur van de Fontys Academy for Creative Industries, Pieter Bon, wil geen persoonlijk commentaar geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.