‘Kinderachtig’, VVD en CDA teleurgesteld in boycot van provinciebijeenkomst door Boekel

8 oktober 2014 om 16:34
nl
VVD en CDA in Boekel zijn woensdagavond gewoon aanwezig op de kennismakingsavond tussen provincie en gemeenten in Tilburg. In een brief lieten burgemeester en wethouders namens de gemeenteraad weten de bijeenkomst te boycotten. Maar de VVD staat niet achter de inhoud van de brief en gaat net als het CDA gewoon naar de bijeenkomst.
Geschreven door

De provincie nodigde gemeenten uit voor een nadere kennismaking om de samenwerking te bevorderen. Maar de gemeente Boekel boycot de bijeenkomst omdat ze boos is op de provincie vanwege haar houding rond de N605, de doorgaande weg door Boekel.
'Staan niet achter de brief'De Boekelse tak van de VVD is woensdagavond gewoon aanwezig. “Wij staan namelijk niet achter de inhoud van de brief [pdf, 299 kB]. Ik wist dat er een brief gemaakt zou worden, maar verder is ons niets verteld”, vertelt VVD-fractieleider Walter Manders.
Burgemeester Pierre Bos (CDA) bestrijdt dat. Volgens hem is alles in goed overleg gegaan. “Het was sterker geweest als we met één mond hadden gesproken, maar ik kan partijen niet tegenhouden als ze toch gaan.”
'Jammer'“Kinderachtig, jammer en teleurstellend”, noemt Manders het besluit van burgemeester en wethouders om niet aanwezig te zijn in Tilburg. “Juist op deze bijeenkomst hadden we namens alle partijen onze onvrede kunnen uiten over de problemen rond de N605.”
De N605 is een weg die nu door de kern van Boekel gaat. Vooral vrachtverkeer maakt daar gebruik van. De gemeente Boekel maakte zich al jaren sterk voor om de weg om de gemeente heen te leggen, waardoor het centrum wordt ontlast. Maar de provincie zag dit plan niet zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.