Reconstructie gezicht vermoorde man in Biesbosch

8 oktober 2014 om 16:38
nl
Deskundigen gaan een gezichtsreconstructie maken van de vermoorde man die in januari in de Biesbosch werd gevonden. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hiervoor de opdracht gegeven. Of het resultaat ook aan het grote publiek wordt getoond, is nog niet duidelijk.
Geschreven door

De man komt vermoedelijk uit Oost-Europa en was ongeveer een maand dood toen hij werd gevonden. Dat blijkt volgens het OM uit onderzoek van forensisch experts. Een zoektocht door internationale databanken van vermiste personen heeft nog geen resultaten opgeleverd. Tot dusver was nog niet bevestigd dat het om een man ging.
De reconstructie wordt eerst getoond aan de politie in andere landen. Als dat niks oplevert, is het een logische stap dat de reconstructie wordt gepubliceerd.
Lichaam gevonden aan BoomgatwegEen wandelaar vond dinsdag 14 januari het stoffelijk overschot aan de Boomgatweg. De politie vermoedde al snel dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen. De politie formeerde een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) dat onder leiding van een officier van justitie de zaak onderzoekt.
De techniek van gezichtsreconstructie wordt steeds vaker gebruikt en is bekend sinds de zaak van het zogeheten meisje van Nulde. De identiteit van het meisje werd 2001 op die manier vastgesteld en ook het mysterie van haar dood werd opgelost.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.