Ook Deurne houdt uitbreiding veehouderijen voorlopig tegen

8 oktober 2014 om 17:29
nl
De gemeente Deurne verstrekt voorlopig geen vergunningen meer voor de uitbreiding van veehouderijen. Aanvragen hiervoor worden gedurende een jaar niet in behandeling genomen.
Geschreven door

Gedurende dat jaar wordt de regelgeving zo aangepast dat gebieden waar klachten zijn over (geur)overlast, ontzien kunnen worden. De gemeenteraad heeft hier dinsdagavond in een geheime vergadering mee ingestemd.
Eerder had de gemeente Reusel-De Mierden al een soortgelijke maatregel genomen.
Provinciale drukDe maatregel die woensdag van kracht is geworden, komt na druk vanuit de provincie om de uitbreiding van de intensieve veehouderij aan banden te leggen.
Veel boeren proberen op het laatste moment nog een uitbreidingsvergunning van de gemeente te vergaren, om dat voor te zijn.
ProtestIn Deurne is er al langer onrust onder inwoners van het buitengebied over eventuele uitbreiding van veehouderijen. Een urgentieteam met onder meer milieugroepen heeft hierover met boeren, actievoerende bewoners en de gemeente gesprekken gevoerd. Het team gaat de komende tijd urgentiegebieden aanwijzen, waar (verdere) uitbreiding van veebedrijven onwenselijk is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.