Video

Pomphouder uit Goirle dolblij met accijnsverhoging diesel in België

8 oktober 2014 om 18:25
nl
De klanten bleven de laatste tijd weg, maar er is weer hoop voor de grenspomphouders. Want de nieuwe Belgische regering gaat de prijs van diesel flink verhogen, tot aan het niveau van Nederland. Ook de tabaksprijzen gaan omhoog bij onze zuiderburen. En dat maakt tanktoerisme over de grens een stuk minder aantrekkelijk.
Geschreven door

Pomphouder Peer Couwenberg uit Goirle is dolblij met de aangekondigde prijsverhoging van diesel in België. “Dan krijgen we weer wat meer klandizie en voor Den Haag zal het ook leuk zijn, dan krijgen ze weer wat meer inkomsten uit de accijnzen."
Niet in de steekCouwenberg was deze zomer de wanhoop nabij door de teruglopende klandizie. Hij nam een bijbaan in een verpleeghuis en overwoog het tankstation te sluiten. Maar daar is hij nu van teruggekomen: “Ik laat dit tankstation niet in de steek”, zegt hij strijdvaardig.
Maar voorlopig is het nog aanschuiven bij de benzinepomp op de grens bij Poppel. Nederlanders staan in de rij om te tanken. Het voordeel kan oplopen van 20 tot zelfs bijna 30 cent per liter.
Gouden handelDe Belgen doen gouden zaken met de ‘Hollanders’. Ze komen naar de grens om te tanken, en vaak ook om goedkopere tabak in te slaan. De vraag is alleen hoe lang nog: “Als de diesel en tabak duurder worden dan loont het niet meer om voor een paar euro de grens over te steken”, zegt een man die in de rij staat om diesel te tanken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.