Video

Veelvraat Ireen Wüst is nog niet verzadigd en wil wereldrecord op haar naam hebben

8 oktober 2014 om 19:50
nl
Op het palmares van schaatsster Ireen Wüst ontbreekt nog een wereldrecord. De veelvraat uit Goirle wil komend seizoen een gooi doen naar de titel op de 1500 meter. Dat vertelde ze woensdag in Eindhoven op de presentatie van Team Continu, haar nieuwe werkgever.
Geschreven door

Wüst haalde eerder dit jaar op de Olympische Spelen een zilveren medaille op de 1500 meter. Jorien ter Mors won in Sotsji heel opvallend de gouden plak.
'Wüst hoort wereldrecord te hebben'Coach Gianni Romme, die Wüst komend seizoen onder zijn hoede heeft, denkt dat het pakken van een wereldrecord zeker niet onmogelijk is. "Het past ook bij iemand met zo'n staat van dienst."
Romme denkt dat het record tijdens het WK allround volgend jaar maart in Calgary op naam van de Brabantse komt te staan. "Voor dat toernooi moet ze toch al in topvorm zijn. Het is logisch dat ze dan ook het wereldrecord gaat aanvallen."
Brabanders op prominente plekkenMet Romme en Wüst zijn er twee Brabanders in dienst van Team Continu en ze hebben nog prominente rollen ook. Toch worden ook komend seizoen geen belangrijke wedstrijden in onze provincie geschaatst.
Wüst: "Ik ben achter de schermen hard bezig om me in te zetten voor de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Daar heb ik de nodige gedachten over, maar die houd ik nog even voor mezelf."
Het schaatsseizoen gaat vrijdag 31 oktober van start met het NK afstanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.