Video

Een dag van baan wisselen: ICT’er wordt souschef in Etten-Leur

9 oktober 2014 om 10:00
nl
Daar zit je dan saai op je bureau en denk je ik zou wel wat anders willen doen. Of je bent gewoon nieuwsgierig hoe het er bij een ander bedrijf aan toe gaat. In Brabant is het donderdag de Dag van de Mobiliteit.
Geschreven door

Maikel van der Heijden werkt in de ICT, donderdag gaat hij aan de slag als souschef bij sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur. "Ik heb altijd al eens willen kijken in de keuken. Normaal kom je het opeten. Nu zie je hoe het allemaal gemaakt wordt", zegt Van de Heijden.
Geen kookwonderEen sterrenrestaurant is natuurlijk niet zomaar iets. Dan moet je wel goed kunnen koken. Ik ben niet echt een kookwonder."
Je moet dus maar durven als sterrenrestaurant. Directeur Roland Peijnenburg maakt er zich niet zo druk over. "Er is goede begeleiding van de chef. En hopelijk kunnen we nog wat van een ICT'er leren", aldus de directeur.
Verzekeringen zijn stomZelf gaat Peijnenburg ook wat anders proberen. Hij wordt voor één dag directeur van een Assurantiekantoor. "Ik vind verzekeringen vreselijk", zegt Peijnenburg. "Ik wil er achter komen wat verzekeringen nou leuk maakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.