Minister Frans Timmermans: 'Slachtoffer vliegramp met MH17 had zuurstofkapje op'

9 oktober 2014 om 02:49
nl
Eén van de inzittenden van het vliegtuig dat in Oekraïne was neergehaald, is gevonden met een zuurstofkapje op. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken woensdagavond in het tv-programma Pauw. Het gaat om een passagier uit Australië.
Geschreven door

Timmermans schetste met zijn uitspraak wat er door de slachtoffers heen gegaan zou kunnen zijn tijdens hun laatste momenten. Het lijkt er op dat zij de kans hadden iets te realiseren van de dramatische vliegramp.
Door de ramp met de MH17 kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie vijftig Brabanders. Aanstaand eurocommissaris Timmermans zei dat de vliegramp zijn leven voor altijd heeft veranderd. "Er zijn punten in je leven waarvan je zegt: dat was ervoor en dat was erna."
Erg trotsDe bewindsman liet ook weten dat hij "ongelofelijk trots is op hoe de Nederlandse bevolking is omgegaan met de tragedie". Volgens hem heeft Nederland ook internationaal grote waardering gekregen over zijn opstelling na de gebeurtenissen.
Het kabinet is volgens Timmermans 'nog niet klaar' met de ramp. "We zullen niet rusten tot we alles gedaan hebben om de laatste stoffelijke resten terug te krijgen in Nederland."
Lees alle berichtgeving over de ramp met vlucht MH17 op onze themapagina: omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.