Marathon Eindhoven verwacht recordaantal van 20.000 deelnemers én hoopt op nieuw parcoursrecord

9 oktober 2014 om 13:55
nl
De Marathon van Eindhoven hoopt zondag 20.000 deelnemers aan de start te zien verschijnen. Een recordaantal. Dat heeft directeur Edgar de Veer donderdag tijdens de persconferentie laten weten. Vorig jaar deden 18.200 lopers mee aan de Eindhovense marathon.
Geschreven door

De organisatie rekent in ieder geval op 19.500 deelnemers. Dat aantal kan oplopen naar 20.000 mocht het weer zondag meewerken. Het is hoe dan ook een nieuw record.
Nieuw parcoursrecordDankzij het sterkste deelnemersveld ooit verwacht de organisatie ook een nieuw parcoursrecord. Aan het parcours zelf zal het zondag in ieder geval niet liggen, want volgens voorzitter Peter Notten heeft Eindhoven inmiddels het snelste parcours ter wereld.
LEES OOK: De marathon van Eindhoven in sneltreinvaart: 42,195 kilometer in 207 seconden
Favoriet voor de eindzege is de Keniaan Leonard Komon. Hij krijgt vier snelle hazen mee. Zij moeten ervoor zorgen dat Komon het parcoursrecord van Dickson Chumba (2.05.46) uit 2012 flink aanscherpt. Komon heeft nog nooit een marathon gelopen, maar heeft wel twee wereldrecords op de tien en de vijftien kilometer.
'Voelt als thuiskomen'Komon deed dit jaar mee aan de Tilburg Ten Miles en loopt zondag weer in Nederland. Dat hij zo vaak in hier is, heeft een reden.
"Nederland voelt als thuiskomen", vertelt Komon. "De mensen zijn aardig. Als ik naar Amerika of Duitsland ga, dan vraag ik mezelf altijd af, welke relatie heb ik met dit land? Ik wil in een land lopen dat mij het meest bekendheid geeft."
Live op Omroep BrabantDe Marathon van Eindhoven wordt komende zondag gehouden en wordt live uitgezonden op Omroep Brabant televisie en internet.
De uitzending begint om halftien. De start van de marathon is zondagochtend om tien uur. Presentator Paul Post voorziet de wedstrijd van commentaar samen met oud-marathonloper Greg van Hest uit Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.