Vierde verdachte liquidatie Huijbergen is Kroaat in Duitse cel

9 oktober 2014 om 12:54
nl
De politie verdenkt ook een 24-jarige Kroaat van betrokkenheid bij de liquidatie van Litouwer Gintas Macionis in Huijbergen. De verdachte Kroaat zit in Duitsland in de gevangenis vanwege een andere verdenking, maar wordt door de Nederlandse politie verhoord. Dat meldt de politie donderdag.
Geschreven door

Eerder deze week werden al drie mannen aangehouden voor de moord op vakantiepark De Groenendries. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Zierikzee, een 39-jarige man uit Vlissingen en een 31-jarige man uit Zoetermeer. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
In hoofd geschoten De 37-jarige Gintas Macionis uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari neergeschoten op de oprit van zijn huis. De politie denkt dat hij daar is opgewacht door de daders. Macionis werd in het hoofd geraakt en overleed kort daarna in een ziekenhuis.
De politie denkt dat Macionis slachtoffer is van een afrekening in het criminele circuit. Er zijn aanwijzingen dat de moord niet op zichzelf staat en er verbanden zijn met andere liquidaties in Nederland. Om welke liquidaties het gaat, zegt de politie niet.
Zoekactie in HuijbergenVorige week dinsdag zocht de politie in de omgeving van de Groenendries naar het vuurwapen waarmee Macionis is doodgeschoten. Het wapen werd niet gevonden, maar een buurtonderzoek leverde wel nieuwe informatie op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.