Niet voor de poes: politiehond Yuup vangt Oosterhoutse inbreker

9 oktober 2014 om 13:25
nl
Hij zal alle aandacht voor zijn collega’s Rex en Carlo met enige jaloezie hebben gadegeslagen, maar inmiddels staat ook diensthond Yuup in de spotlights. De diensthond van het politiekorps Oosterhout viste woensdagnacht een 20-jarige Oosterhouter uit de bosjes. De man had zich daar verstopt na een inbraakpoging.
Geschreven door

De politie kreeg in het holst van de nacht een melding van een vrouw die glasgerinkel hoorde bij supermarkt EMTÉ aan de Markkant. Ze keek naar buiten en zag twee mannen wegduiken in de buurt van de winkelwagens.
Toen de politie arriveerde, zagen de agenten dat een ruit van de supermarkt vernield was en dat twee mannen wegvluchtten richting de bosjes.
Daarop werd politiehond Yuup ingeschakeld. De viervoeter wist een van de mannen al rap te achterhalen. Hij had een panty over zijn hoofd en werd aangehouden.
Rex en CarloEerder deze week kwamen de diensthonden Rex en Carlo in het nieuws nadat zij in Oss een voortvluchtige inbreker opspoorden.
Rex was maandag ook al verantwoordelijk voor de aanhouding van twee 16-jarige jongens die een inbraak pleegden bij een school in Mierlo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.