Burgemeester Ubachs van Laarbeek: 'Ik speelde geen Sinterklaas'

9 oktober 2014 om 13:44
nl
Burgemeester Ubachs van Laarbeek heeft geen smoes verzonnen om in zijn vorige woonplaats voor Sinterklaas te kunnen spelen. Hij was daar bij een vergadering. Volgens Ubachs blijft het Sinterklaasverhaal hardnekkig circuleren.
Geschreven door

Hij zei dat donderdagmorgen tegen Omroep Brabant, gevraagd naar zijn reactie op de raadsvergadering van gisteravond. Tot verrassing van bijna de hele gemeenteraad verklaarde Ubachs dat hij ondanks een motie van wantrouwen verder wil als burgemeester van Laarbeek. Een raadsmeerderheid had verwacht dat hij de eer aan zichzelf zou houden en zou aftreden.
Verhaal in openbaar vertellenUbachs zei vanmorgen dat hij op zijn post blijft zodat hij in het openbaar zijn verhaal kan vertellen. En hij wil de bevolking van Laarbeek duidelijk maken hoe de bestuurscultuur is.
Ubachs zei dat hij geïntimideerd wordt. "Er is door de jaren heen een manier van doen ontstaan die niet altijd passend is. En soms is er dan een buitenstaander nodig om dat te benoemen en dat kan ik als burgemeester zijn", aldus Ubachs.
Het SinterklaasverhaalOud-wethouder en tegenwoordig gemeenteraadslid Biemans zei donderdagmorgen bij Omroep Brabant dat de woorden van de burgemeester over intimidatie 'flauwekul' zouden zijn. Gevraagd of dat een voorbeeld is van de manier van doen in de politiek die hem niet aanstaat, zegt Ubachs 'het schurkt er wel tegenaan'.
Datzelfde geldt voor het Sinterklaasverhaal. "Dat is dus een voorbeeld van een reden om mijn verhaal in de openbaarheid te kunnen doen", aldus Ubachs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.