Brabantse dj's zijn blij als ze thuis in Brabant zijn: 'Brabant is alles voor mij'

9 oktober 2014 om 18:50
nl
Nummer 1-dj Hardwell reist de hele wereld rond, maar is altijd weer blij als hij thuis is in Breda. "Brabant is alles voor mij. Ik ben hier geboren en getogen, nog nooit verhuisd. Ik heb al mijn vrienden en familie hier", vertelt Robbert van de Corput, zoals de dj eigenlijk heet.
Geschreven door

In een zesdelige serie in het Omroep Brabant-programma Onder Ons vertellen vijf Brabantse grootheden uit de dance-industrie over hun soms bizarre leven.
Lees ook: Aflevering 1 - Brabantse dj's koningen van de draaitafels in de internationale dancewereldLees ook: Aflevering 2 - De beste dj's ter wereld zijn trots op hun Brabantse komafLees ook: Aflevering 3 - Brabantse dj's worden steeds meer artiest: 'Produceren is belangrijker dan draaien'Lees ook: Aflevering 4 - Brabantse dj's hebben een zwaar leven: In één maand in vier tijdzones, drie uur slaap per nacht
'Hier ligt mijn hart'Bredanaar Hardwell maakte in 2011 zelfs samen met plaatsgenoot Tiësto een 'Breda-anthem'. "Na zoveel touren en letterlijk de hele wereld over gaan, is thuiskomen zo fijn. Hier ligt mijn hart en hier wil ik oud worden", zegt Hardwell.
[Youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=wfR0waKcuA0]
Ook de broers Sjoerd en Wouter Janssen, beter bekend als het het Eindhovense duo Showtek, zijn blij als ze thuis in Brabant zijn. "Thuis zijn is Nederland, Brabant, onherkenbaar door het leven en geen aandacht. Ik woon in Nuenen, best klein. Maar dat wilde ik omdat het lekker rustig is", aldus Wouter.
Lekker in Eindhoven gebleven"Ik heb vier jaar geleden een nieuw huis gekocht. Toen had ik de keuze. Ga ik in Amsterdam wonen, dat is misschien logisch voor Schiphol, of blijf ik in Eindhoven? Ik ben gewoon lekker in Eindhoven gebleven", vertelt de Eindhovense dj Sander van Doorn. PSV-fan Sander van Doorn, de nummer 39 in de Top 100,  is veel van huis en blij als hij thuis een keer het gras kan maaien.
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=V3YQlsjbuTw]
Ook de Tilburgse Brennan Heart, de nummer 61 uit de DJ Mag Top 100, is blij als hij weer thuis is in Brabant. "Het is gaaf om een club binnen te rennen en mensen los te zien gaan en over de hele wereld te reizen. Maar het moment dat je op Schiphol komt en je rijdt weer naar huis toe, naar het mooie Brabant waar het rustig en normaal is en iedereen nuchter is, dan kom ik tot mezelf."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.