Burgerprotest asielzoekerscentrum Orangerie veroordeelt brandstichting, maar leden reageren fel

9 oktober 2014 om 14:48
nl
Het burgerprotest op Facebook tegen de komst van 700 vluchtelingen in de Orangerie in Eindhoven neemt afstand van de mogelijke brandstichting in het toekomstig asielzoekerscentrum. Dat staat donderdag op de Facebookpagina van het burgercomité. Desondanks reageren de leden van de pagina fel.
Geschreven door

“We willen benadrukken dat we afstand nemen van mensen die op deze manier hun frustratie uiten", schrijft het burgerprotest.
"In een democratie vinden wij dat burgers langs officiële kanalen bezwaar moeten kunnen maken tegen besluiten van de overheid en daar zijn we hard mee bezig”, staat op de pagina.
Vermoedelijk brandstichtingWoensdagnacht brak brand uit in het toekomstig asielzoekerscentrum. Er werd benzinelucht geroken, waardoor het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. Burgemeester Rob van Gijzel liet weten dat dit zeer waarschijnlijk het geval is.
Het burgerprotest op Facebook wordt door meer dan 1.800 mensen gesteund. De reacties onder berichten over de brand op de pagina zijn fel, van 'ik denk dat dat er veel mensen zijn die stiekem lachen' tot 'jammer, het pand is nog steeds bewoonbaar'.
'Hoog oplopende emoties'"Vanwege de zeer hoog oplopende emoties van iedereen hebben we overwogen de reacties tijdelijk te sluiten vanwege het grote aantal mensen en het soort reacties. We hopen dat dit niet nodig zal zijn", schrijft de beheerder op de pagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.