Video

Nigel (7) heeft leukemie en zijn grootste wens is één dag in de fabriek van Willy Wonka rondlopen

9 oktober 2014 om 18:20
nl
Zoveel snoep eten als je maar kunt. Het is de droom van veel kinderen. Voor de 7-jarige Nigel uit Boekel ging zijn grootste wens in vervulling, hij mocht een dag in de snoepfabriek van Willy Wonka rondlopen. Nigel heeft leukemie en Stichting Make-a-Wish liet zijn wens in vervulling gaan.
Geschreven door

Met een grote limousine werd Nigel samen met zijn ouders en zussen naar de Perfetti Van Melle Fabriek in Breda gebracht. Die was voor de gelegenheid omgetoverd tot een soort van Willy Wonka-fabriek. Bij de deur staat de ‘directeur’ hem op te wachten in een mooi pak met een hoge hoed.
Zenuwachtig“Nigel was in de limo erg zenuwachtig of het nu een chocoladefabriek of een snoepfabriek zou zijn,” zegt de vader, Andre Steenbakkers. Het is een snoepfabriek, er is geen chocolade en dus ook geen chocoladerivier, zoals in het boek 'Sjakie en de chocoladefabriek' van Roald Dahl.
Maar dat maakt Nigel niks uit. Hij mag namelijk zelf snoep maken. Ook mag hij in het lab kijken waar nieuw snoep wordt bedacht én hij mag in de fabriek kijken waar de snoep wordt gemaakt. Ondertussen mag hij zoveel snoepen als hij maar wil.
LeukemieDe stichting Make-a-Wish helpt de familie bij de grote wens van Nigel omdat hij ernstig ziek is. “Twaalf weken geleden hebben we te horen gekregen dat hij acute lymfatische leukemie heeft. En het gaat een paar jaar duren voordat hij beter kan worden,” zegt zijn moeder Patricia Steenbakkers.
“Deze dag is wel heel speciaal. Als je hem zo ziet genieten, in plaats van in het ziekenhuis te zijn, is dat wel heel erg leuk voor hem.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.