85 procent van de Brabanders wil niets veranderen aan uiterlijk Zwarte Piet

9 oktober 2014 om 17:27
nl
Een ruime meerderheid van de Brabanders wil niet tornen aan het uiterlijk van Zwarte Piet. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Omroep Brabant onder bijna 4000 Brabanders. 85% van de ondervraagden vindt dat Zwarte Piet eruit moet blijven zoals hij nu is.
Geschreven door

De meeste Sinterklaascomité's in Brabant blijken het uiterlijk van Zwarte Piet bij de komende intocht niet aan te passen. En dat lijkt in lijn met wat de meeste Brabanders willen: een zwart geschminkte Piet.
'Geen ander uiterlijk'Zwarte Piet moet zwart blijven, vindt 85% van de ondervraagden. 11% pleit ervoor om Zwarte Piet een ander uiterlijk te geven.
Volgens 77% van de Brabanders komt Zwarte Piet niet discriminerend over op andere mensen. 20% denkt wel dat andere mensen aanstoot kunnen nemen aan Zwarte Piet en 3% heeft er geen mening over.
Zwarte Piet in winkels92% van de ondervraagden vindt Zwarte Piet in zijn huidige vorm geen negatief stereotype. Volgens een kleiner deel, 84% hoeven er in de supermarkten en speelgoedwinkels dan ook geen aanpassingen te worden gedaan aan het uiterlijk van Zwarte Piet.
Jumbo gaf al aan dat ook niet te doen, maar Albert Heijn doet Zwarte Piet in promotiemateriaal wel grotendeels in de ban.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.