Kamervragen D66 over afgelaste info-avonden hoogspanningsmasten in Oosterhout en Zevenbergen

9 oktober 2014 om 17:18
nl
Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven heeft namens D66 Kamervragen gesteld aan de ministers van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu over de afgelaste bijeenkomsten in Oosterhout en Zevenbergen over de hoogspanningsmasten.
Geschreven door

De avonden werden vorige week afgezegd omdat het ministerie van Economische zaken de veiligheid van bezoekers en andere aanwezigen niet kon garanderen.
'Tracéwijziging nodig?'Van Veldhoven wil weten waarom de informatieavonden werden afgezegd en of er nieuwe bijeenkomsten gepland gaan worden.
Het Kamerlid vraagt zich verder af of de voorgenomen tracéwijziging wel nodig is, omdat de productiemarkt voor elektriciteit is gewijzigd. Ze vraagt aan de minister hoe hij de omwonenden, gemeente, provincie en de Kamer wil betrekken bij de verdere besluiten over het traject.
Gewijzigde plannenHet ministerie was eigenlijk van plan om de nieuwe hoogspanningsleiding tussen Borssele en Tilburg via een noordelijke route te laten lopen.
Eind augustus kwam het bericht dat toch is gekozen voor een andere optie en die loopt via bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, langs onder meer Oudenbosch en Etten-Leur en via de zuidrand van de wijk Oosterheide in Oosterhout naar Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.