Video

Wijnproductie in Brabant neemt toe met komst nieuwe wijnboeren

9 oktober 2014 om 18:59
nl
De wijnproductie in Brabant stijgt gestaag. De vereniging van Brabantse Wijnbouwers heeft er het laatste jaar tientallen leden bijgekregen en telt inmiddels 120 leden. Vaak zijn het kleine wijnboeren die puur uit hobby druiven verbouwen en wijn maken. Dat kan tegenwoordig ook veel gemakkelijker, met de komst van nieuwe soorten druiven uit vooral Duitsland.
Geschreven door

Die gedijen goed, ook als de zomers niet zo heet zijn als die in Frankrijk.
Kleine wijngaardenDe wijngaarden in Brabant zijn wel klein. De grootste van onze provincie is wijngaard Dassemus in Chaam. De druiven op de vier hectare grond leveren volgens eigenaar Ron Langeveld jaarlijks zo'n tienduizend liter op.
Hij verkoopt verscheidene soorten aan restaurants en particulieren die bij hem aan huis komen. Goede Brabantse wijnen die al een aantal keren onderscheiden zijn door vakjury's.
Nog geen LimburgVolgens Langeveld is Brabant nog niet zover als dé Nederlandse wijnprovincies Limburg en Gelderland. "Daar liggen veel meer wijngaarden. Die provincies profileren zich ook veel meer als wijnproducent. Daar zouden we in Brabant op termijn ook naartoe moeten groeien", vindt Langeveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.