Droom van slechtziende Joost Schalkwijk komt uit: Racen met Ferrari dj La Fuente in Eindhoven - Omroep Brabant

Droom van slechtziende Joost Schalkwijk komt uit: Racen met Ferrari dj La Fuente in Eindhoven

9 oktober 2014 om 23:21 • Aangepast 24 april 2020 om 18:22
De langgekoesterde droom van de slechtziende Joost Schalkwijk kwam donderdagavond uit. Hij won de prijs van het Omroep Brabant tv-programma Onder Ons en mocht de lichtjesroute in Eindhoven rijden als passagier in de Ferrari van dj La Fuente.
Geschreven door

Tot zijn grote verbazing staat de Eindhovense dj donderdag ineens voor zijn deur: 'Hey Joost, heb je zin om een stukje mee te gaan rijden?' Dat wil de 34-jarige autofanaat wel. ''Ja, leuk!", reageert Joost terwijl hij straalt van geluk.
VerrassingDe Eindhovense Joost heeft een beperking. Hij is slechtziend. Maar Joost is ook een groot fan van auto's. Zijn begeleider Chantal van Diessen gaf hem als verrassing op voor de prijsvraag. ''Hij is zo'n fan van auto's dat hij sinds kort bij een autobedrijf wagens poetst. Hij vindt dit echt geweldig, dat weet ik zeker.''
Zichtbaar genietend luisterde Joost naar het geluid van de motor. ''Dit geluid is het allermooiste. De lichtjesroute maakt me niet zoveel uit. Het gaat om de herrie. Gassen! Hij mag de boetes wel naar mij sturen'', grapt de winnaar.
La Fuente geniet ookJob Smeltzer, beter bekend als dj La Fuente, vindt het geweldig om een rondje te rijden met Joost. ''Als je hem ziet en hoort genieten. Dat is gewoon fantastisch.''
De prijs met de rondrit in de Ferrari van La Fuente was een speciale Facebookactie van Onder Ons. Daar konden mensen zich opgeven voor de prijs. Op die dag kwam de Eindhovense dj ook in het programma praten over zijn nieuwe auto: de Ferrari 458 Spider.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...