'Ex-militair ronselde voor jihad op Vliegbasis Volkel'

10 oktober 2014 om 01:16
nl
Een geradicaliseerde ex-militair heeft zijn oud-collega's van Vliegbasis Volkel benaderd voor de jihad. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.
Geschreven door

De F-16's van Vliegbasis Volkel zijn op het moment nauw betrokken bij de missie tegen Islamitische Staat (IS) in Irak. De laatste vijf gevechtsvliegtuigen die meedoen met de missie zijn op drie oktober vertrokken vanaf Volkel.
'Heel bedreigend'Ingewijden vertellen aan de krant dat de ronselpraktijken 'heel bedreigend' overkwamen. Het is onduidelijk wanneer de ronselpraktijken precies plaatsvonden. De ex-militair zou zijn voormalig collega's per mail hebben benaderd.
Het voorval is gemeld door vliegbasiscommandant kolonel Peter Tankink. De geheime diensten MIVD en AIVD onderzoeken de zaak.
'Geen mededelingen'De MIVD ontkent het voorval niet, maar wil verder geen mededelingen doen. Ook Vliegbasis Volkel doet geen uitspraken over de zaak.
PVV-partijleider Geert Wilders wil een debat aanvragen over de kwestie. Wilders vindt ‘terroristen bij Defensie absoluut onacceptabel’ en eist dat er snel schoon schip gemaakt wordt.
Ook Kamerlid Joram van Klaveren heeft inmiddels vragen gesteld over de ronselpraktijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.