Nabestaanden MH17 klagen Nederlandse Staat aan na uitspraak Timmermans over zuurstofkapje

10 oktober 2014 om 09:36
nl
Nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op vlucht MH17 gaan de Nederlandse Staat aanklagen naar aanleiding van de opmerking die minister Timmermans van Buitenlandse Zaken maakte in het programma 'Pauw'. Dat schrijft de Telegraaf. Ze verwijten de minister grove nalatigheid en onzorgvuldigheid bij het afwikkelen van de tragedie met het vliegtuig.
Geschreven door

Tijdens de uitzending van 'Pauw' zei Timmermans dat één van de slachtoffers was gevonden met een zuurstofmasker om. Volgens De Telegraaf was deze uitspraak van de minister van Buitenlandse Zaken voor de belangenvereniging van de nabestaanden de 'druppel die de emmer deed overlopen'.
'Nooit mogen gebeuren'Een woordvoerder van Stichting MH17, die tientallen nabestaanden van de ramp vertegenwoordigt, vertelt De Telegraaf het 'niet kies' te vinden omdat zij 'van niks wisten'. "Dit had nooit mogen gebeuren", zegt de woordvoerder.
[YouTube:body:http://youtu.be/E35xKFGufyk]
Eerder was er sprake dat de slachtoffers op slag dood zouden zijn. Door de uitspraak van Timmermans wordt de suggestie gewekt dat er nog ruimte was voor de passagiers om een zuurstofmasker op te zetten.
'Schoffering van families'Malaysia Airlines reageert woedend in de krant en noemt de uitspraak van Timmermans 'een enorme uitglijer die niet zonder gevolgen kan blijven', zegt een woordvoerder. De luchtvaartmaatschappij zegt hier 'ook niet van op de hoogte te zijn' en vindt de uitspraak 'een schoffering van de families van slachtoffers'.
Bij de aanslag op vlucht MH17 boven Oekraïne kwamen in totaal 193 Nederlanders om. Onder hen waren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.