Sport vrijdag: Hofland en Van Poppel sprinten goed in China, Lips start goed

10 oktober 2014 om 11:20
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Maikel van de Vleuten, Eefje Muskens, Jelle Maas en Tim Lips.
Geschreven door


Hofland en Van Poppel sprinten mee ZhangjiakouMoreno Hofland uit Roosendaal is als zesde geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Peking. Boy van Poppel uit Moergestel werd achtste. De Sloveen Luka Mezgec van Giant-Shimano was in de 167 kilometer lange etappe naar Zhangjiakou de beste in de massasprint. Mezgec drukte zijn wiel net voor de Australiër Caleb Ewan (tweede) en de Amerikaan Tyler Farrar (derde) over de finish.
Van der Vleuten helpt Oranjeruiters aan koppositieMaikel van der Vleuten is prima begonnen aan de finale van het toernooi om de Nations Cup. De ruiter uit Someren ging donderdag foutloos rond. De andere Oranjeruiters deden dat ook. Daardoor bezet Nederland de koppositie.
Muskens naar kwartfinaleEefje Muskens heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Dutch Open badminton in Almere. De Goirlese zette donderdag in de kwartfinale, met Selena Piek, het Indonesische duo Amelia/Deli in vier games opzij.
Maas uitgeschakeld op Dutch OpenDongenaar Jelle Maas werd uitgeschakeld op het Dutch Open badminton. Hij verloor donderdag, met Jacco Arends, in de achtste finale van de Duitsers Beck en Heinz. Maas en Arends waren in Almere als derde geplaatst.
Goede start Lips op NK eventingTim Lips is het NK eventing donderdag goed begonnen. De ruiter uit Made staat na een dag vijfde. Lips rijdt in Boekelo op het achtjarige paard Bayro. Bayro neemt de plaats in van Lips’ oude toppaard Oncarlos die ‘met pensioen’ is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.