Video

Syrische basketbalinternational vlucht naar Nederland en gaat spelen voor Black Eagles uit Rosmalen

16 oktober 2014 om 22:00
nl
Basketbalclub Black Eagles in Rosmalen heeft een bijzondere speler aan de selectie toegevoegd, de 28-jarige Syrische international Ahmad haj Ishaq. Hij vluchtte naar Nederland vanwege de oorlog in zijn land.
Geschreven door

Ishaq speelde in het verleden voor Al Jaish in Damascus en de topclub Al Jaala uit Aleppo. Bij die laatste club speelde hij samen met oud-LA Lakers en Miami Heat-speler Samaki Walker.
'Echte topsporter'"Hij is pas 3,5 week in Nederland", legt trainer Jan Verhoeven van de Eagles uit. "Daarvoor heeft hij door de problemen in Syrië zo'n anderhalf jaar niet gespeeld. Maar je ziet meteen dat het een echte topsporter is, die voor Black Eagles zeker een versterking is."
Ishaq kwam in 2013 nog uit voor de Syrische nationale ploeg. "Die is qua niveau vergelijkbaar met het Nederlandse team", vertelt Verhoeven.
Zaterdag debuutDe 1,96 meter lange Syriër traint al een paar weken mee in Rosmalen en sinds donderdag heeft hij toestemming van de bond om ook in wedstrijden uit te komen.
Komende zaterdag maakt Amhad zijn eerste speelminuten maken in het tenue van Black Eagles, dat uitkomt in de landelijke promotiedivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.