Video

Sporen bewijzen het, brand in toekomstig asielzoekerscentrum Eindhoven aangestoken

10 oktober 2014 om 14:05
nl
De brand die woensdagnacht uitbrak in toekomstig asielzoekerscentrum de Orangerie in Eindhoven is aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek van de politie en brandweer. Eerder werd al het sterke vermoeden uitgesproken dat er sprake was van brandstichting, omdat er een benzinelucht hing.
Geschreven door

Hoe de brand precies is ontstaan, dat kan de politie nog niet zeggen. “Het onderzoek loopt nog, maar het staat nu vast dat het brandstichting was. Dat blijkt uit sporenonderzoek. We hopen dat eventuele getuigen ons verder kunnen helpen”, zegt de politiewoordvoerder.
BeveiligingOndertussen wordt de Orangerie permanent beveiligd. Zowel binnen als buiten is er altijd een beveiliger. Ook zijn er vrijdag camera’s geïnstalleerd om toezicht te houden. En er staan voorlopig nog agenten bij de ingang van het gebouw.
Onder de bewoners is de rust ondertussen teruggekeerd. “Door alle beveiliging en de aanwezigheid van de politie voel ik me wel veilig, maar we zijn wel erg geschrokken”, zegt bewoonster Vera.
OnderdakDe 37 studenten die als antikraakbewoners tijdelijk in het gebouw wonen, hopen dat ze ergens anders onderdak krijgen als eind deze maand de eerste asielzoekers komen.
DoorgaanDe voorbereidingen op de komst van asielzoekers gaan ondertussen gewoon door, laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, het COA weten: "Er zijn al vrijwilligers bezig met de voorbereidingen". Eind deze maand moeten de eerste asielzoekers in de Orangerie worden ondergebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.