Toegangsverbod Westerpark Tilburg na schietpartij

10 oktober 2014 om 14:15
nl
Voor het Tilburgse Westerpark geldt sinds kort een toegangsverbod. Voor straten in de omgeving geldt een samenscholingsverbod. Deze zijn ingesteld na een schietpartij in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 september.
Geschreven door

Volgens de gemeente geldt het verbod iedere dag van tien uur 's avonds tot zes uur 's ochtends. Het samenscholingsverbod is ingesteld voor de Beneluxlaan, Nimrodstraat, Jagerslaan, Postelse Hoeflaan, Eduard Meijerslaan en Schiphollaan.
De maatregel is op 3 oktober ingegaan en loopt tot en met 2 oktober 2015.
Extra surveillerenDe politie, de burgemeester en justitie hebben hiertoe besloten. De politie gaat extra surveilleren en overlast aanpakken. Ook wordt gekeken of het park anders ingericht kan worden.
In de nacht van 23 op 24 september werd vanuit een auto geschoten op een groep jongeren. Een 27-jarige man uit Waalwijk raakte daarbij gewond. Op de plek van de schietpartij vond de politie vier kogelhulzen.  
Zorgen over veiligheidDe Tilburgse fractie van de PvdA stelde enkele dagen later raadsvragen over de schietpartij. Het is volgens de PvdA niet het eerste voorval in de omgeving van het Westerpark.
De partij maakt zich zorgen over de veiligheid in de buurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.