Chemie-Pack betaalt 4,2 miljoen euro voor schade na chemiebrand in 2011

10 oktober 2014 om 14:00
nl
Chemiebedrijf Chemie-Pack schikt voor 4,2 miljoen euro alle schadeclaims van de overheid na de enorme brand begin 2011. De gemeente Moerdijk maakte dat vrijdag bekend.
Geschreven door

De totale schade van de brand werd geschat op 71 miljoen euro. De gemeente, de provincie, Waterschap Brabantse Delta, Rijkswaterstaat en Havenschap Moerdijk denken dat de schikking het maximaal haalbare is.
'Zorgvuldige afweging'"De 4,2 miljoen euro lijken in het niet te vallen", staat in een verklaring. "Toch is na een zorgvuldige afweging gekozen voor deze schikking omdat duidelijk werd dat doorprocederen alleen maar veel tijd en geld zou kosten en nimmer zou leiden tot een hogere opbrengst."
Bovendien weigeren de verzekeraars van Chemie-Pack schadevergoeding uit te keren omdat het bedrijf de regels heeft overtreden en de bedrijfsleiding is veroordeeld voor brand door schuld.
Einde aan alle juridische proceduresChemie-Pack ging na de brand failliet, maar het vastgoedbedrijf van Chemie-Pack en directeur Gerard Spiering werden in verschillende zaken veroordeeld tot vele miljoenen schadevergoeding.
Door de schikking komen alle juridische procedures tot een einde.
Ernstige milieuschadeDe allesverwoestende brand bij Chemie-Pack op 5 januari 2011 had ernstige gevolgen voor het milieu. Grote hoeveelheden chemische stoffen die op het terrein stonden opgeslagen, vervuilden de bodem en de omliggende sloten.
De grootschalige schoonmaak van de bodem gaat nog jaren duren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.