Brandmelding station Breda blijkt loos alarm, honderden reizigers halsoverkop naar buiten

10 oktober 2014 om 14:45 • Aangepast 21 november 2020 om 22:10
nl
Honderden mensen zijn vrijdagmiddag rond halféén het station van Breda uitgestroomd omdat het brandalarm afging. Volgens de brandweer en de politie bleek het om loos alarm te gaan.
Profielfoto van
Geschreven door

Door het afgaan van het alarm spoedden veel reizigers zich naar buiten. Uit meldingen op Twitter bleek dat nooduitgangen zijn opengegaan.
Melding uit technische ruimteDe brandweer kwam ter plaatse. Die meldde dat het om een loze melding ging in een technische ruimte.
De NS liet via Twitter weten dat er geen treinen reden vanwege een brandmelding, maar al snel kwam het bericht dat de beperkingen weer voorbij waren. De NS meldde kort na één uur dat reizigers nog rekening moeten houden met een langere reistijd.
Een reiziger vertelde dat het voor haar niet duidelijk was, wat zij moest doen. "Ik was drie keer de trap op- en afgelopen."
BrandwachtenEerder deze week werd bekend dat voor onbepaalde tijd dag en nacht brandwachten aanwezig zijn op het station vanwege een defect aan de brandmeldcentrale. Dat defect is ontstaan doordat in een van de technische ruimten in het gebouw een leiding uit elkaar gesprongen is.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.