Academy Bartels naar China om trainingen van paarden en ruiters te verzorgen voor Heilan

10 oktober 2014 om 16:09
nl
Academy Bartels gaat trainingen van ruiters en paarden verzorgen in het Chinese Xinqiao. De gerenommeerde dressuurstal uit Hooge Mierde is een samenwerking aangegaan met de Heilan Groep.
Geschreven door

De Academy Bartels levert het gedurende het hele jaar Nederlandse trainers die in China aan de slag gaan. De trainers staan onder leiding van dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels.
'Indrukwekkend'Heilan is de grootste producent van kleding in China en besteedt zo'n vijf procent van zijn winst aan de paardenactiviteiten. De grondlegger en eigenaar van het kledingbedrijf Zhou Jianping is een grote paardenliefhebber.
Academy Bartels is al meerdere malen benaderd door Heilan om daar trainingen te verzorgen, maar de dressuurstal hield eerst de boot af omdat het slechte verhalen had gehoord over het bedrijf. Die verhalen bleken niet te kloppen. "Ik ben enkele maanden geleden in Xinqiao bij Heilan geweest en ben diep onder de indruk geraakt", laat Schellekens-Bartels weten. "Het is een complete stad met vijfsterren hotel en restaurants. De show, die op iedere zaterdagavond uitverkocht is, vindt in een theater plaats dat zijn gelijke in de wereld niet heeft. Je gelooft je ogen niet."
Wel geld, geen kennisIn het paardenbedrijf van Heilan werken ongeveer vijfhonderd mensen. Omdat de eigenaar kapitaalkrachtig is, beschikt de stal over alle faciliteiten die denkbaar zijn. Eén ding ontbreekt echter: kennis. China heeft bijna geen hippische cultuur en is daarom genoodzaakt om kennis in te kopen bij Europese of Amerikaanse stallen.
Dat verklaart ook waarom Heilan zo graag met Academy Bartels wil samenwerken. Naast het begeleiden en trainen van paarden en ruiters gaat de Academy Bartels een 'professioneel onderwijssysteem' ontwikkelen voor Heilan.
"In samenwerking met de Managemind Group hebben we een professioneel onderwijssysteem voor Heilan opgezet. Ons boek ‘Bewuster Paardrijden’ wordt binnenkort in het Chinees vertaald", aldus Schellekens-Bartels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.