Verdachte moord Heidy Goedhart bekent na undercoveractie: 'Ik wurgde mijn vriendin'

10 oktober 2014 om 16:16 • Aangepast 21 november 2020 om 22:10
nl
De verdachte van de moord op Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel, haar 39-jarige partner Wim S., heeft een bekentenis afgelegd. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens een regiezitting in Breda. De man uit Kaatsheuvel heeft bekend haar te hebben gewurgd in 2010. Hij had de moord gepland en probeerde zijn daad daarna te verdoezelen. Justitie wist onlangs met een undercoveractie nieuw bewijs te vergaren.
Profielfoto van
Geschreven door

De 34-jarige Heidy Goedhart werd in december 2010 's nachts in de tuin van haar huis aan de Eem in Kaatsheuvel gevonden. De moeder van twee kinderen werd tevergeefs gereanimeerd door de hulpdiensten. Partner was eerder naar huisHeidy Goedhart was die bewuste zaterdagavond naar een café in Kaatsheuvel geweest. Haar partner was al eerder naar huis gegaan om de oppas af te lossen.
De man werd op 4 maart 2011 aangehouden op verdenking van moord of betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Begin juni werd hij weer vrijgelaten. De officier van justitie besloot daartoe omdat het tot dan toe verzamelde bewijs onvoldoende was. Wim S., die de Belgische nationaliteit heeft, bleef wel verdachte in de zaak.
Grote undercoveractieMet een grote undercoveractie heeft justitie nieuw bewijs weten te verzamelen. Het resultaat was dat de verdachte tegenover een onder dekmantel opererende politiemedewerker 'het gebed van zijn leven heeft gehouden', aldus de officier van justitie vrijdag. Vorige week werd de man uit Kaatsheuvel opnieuw aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...

Het is nog niet duidelijk wat er met de verdachte gaat gebeuren. Wel is duidelijk dat er een persoonlijkheidsonderzoek gaat komen. Maandag 8 december dient de zaak weer bij de rechtbank.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.