Wild Westerpark Tilburg krijgt toegangsverbod: zeven incidenten op een rij - Omroep Brabant

Wild Westerpark Tilburg krijgt toegangsverbod: zeven incidenten op een rij

10 oktober 2014 om 17:19
nl
Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg is de overlast in het Westerpark zat. Voor het Tilburgse park geldt dan ook sinds 3 oktober een toegangsverbod tussen tien uur 's avonds en zes uur 's ochtends.
Geschreven door

Het besluit van Noordanus komt na een schietpartij in de nacht van 23 op 24 september in het Westerpark. Hierbij raakte een 27-jarige Waalwijker gewond. De schietpartij is niet het enige incident in het park. Hierbij een greep uit de gebeurtenissen van de afgelopen tijd.
Pistool in behaOp 11 mei van dit jaar werden twee meisjes van 15 en 18 opgepakt na een meidenruzie. Een van hen had een alarmpistool in haar beha verstopt. Bij de ruzie was mogelijk ook een mes gebruikt.
Bedreiging met vuurwapen en berovingEen vader (54) en zijn zoon (21) werden op 24 oktober 2013 beroofd van hun juwelen. De mannen zaten in hun geparkeerde auto toen drie mannen hen bedreigden met een vuurwapen. Getuigen hoorden een knal, er is vermoedelijk geschoten. De slachtoffers bleven ongedeerd.
Man beroofd van rollatorEen laffe beroving op 28 mei 2013 in het Westerpark. Een 52-jarige man werd bruut beroofd van zijn rollator. De belager viel de man, die een spierziekte heeft, van achteren aan. De man kreeg een nieuwe rollator aangeboden van een thuiszorgwinkel in Waalwijk.
Eieren door ramen en gif op auto'sIn februari 2012 trokken buurtbewoners van het park aan de bel. Een jeugdbende viel buurtbewoners lastig en pestte enkele bewoners zelfs weg. Ze gooiden met eieren en appels door ramen, spoten gif op auto's en vielen mensen verbaal en fysiek lastig. De maatregelen die burgemeester Noordanus toen nam, hadden effect, volgens de politie.[youtube:body:http://www.youtube.com/watch?v=Nk_V76p5CSE]
Jongeren omsingelen en mishandelen vrouwEen 17-jarige jongen werd op 15 februari 2012 meegenomen door de politie nadat hij een vrouw had mishandeld. De vrouw (27) liep met haar hondje door het park toen ze werd uitgescholden door een groep jongeren. Ze sprak hen daarop aan waarna een van de jongens haar sloeg in haar gezicht. Ze verweerde zich waardoor de rest van de groep haar ook aanviel.
Ruzie escaleertEen groepje festivalgangers ging met elkaar op de vuist op 6 juni 2007. Het liep uit de hand toen de politie aankwam. Een van de agenten zag iemand lopen met wat een vuurwapen leek. Drie Tilburgers van 16, 18 en 19 werden opgepakt.
Overval moeder en zoontjeTwee mannen belden op 20 mei 2006 rond vijf uur aan bij het huis aan het Westerpark. De overvallers bedreigden de vrouw (38) met een mes. Nadat ze een geldbedrag had gegeven, gingen de twee ervandoor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.