Verdachten van liquidatie Litouwer Gintas Macionis in Huijbergen langer vast

10 oktober 2014 om 18:02
nl
De drie mannen die zijn opgepakt in het onderzoek naar de liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis zitten nog zeker twee weken vast.
Geschreven door

Dat heeft de rechter-commissaris in Breda vrijdag bepaald. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Litouwer.
Neergeschoten op opritMacionis werd begin februari neergeschoten op de oprit van een huis aan de Groenendries in Huijbergen. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Zierikzee, een 39-jarige inwoner van Vlissingen en een 31-jarige man uit Zoetermeer. De man uit Zoetermeer is in zijn cel aangehouden. Hij zat al vast voor een ander misdrijf.  
Meerdere aanhoudingenDe politie verdenkt ook een 24-jarige Kroaat van betrokkenheid bij de liquidatie van Litouwer Gintas Macionis in Huijbergen. De verdachte Kroaat zit in Duitsland in de gevangenis vanwege een andere verdenking, maar hij is deze week door de Nederlandse politie verhoord.
De politie denkt dat Macionis slachtoffer is van een afrekening in het criminele circuit. Er zijn bovendien aanwijzingen dat de moord niet op zichzelf staat en er verbanden zijn met andere liquidaties in Nederland. Om welke liquidaties het gaat, zegt de politie niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.