'Roetdeeltjes met metaal die neerdaalden in Moerdijk afkomstig van afvalverwerker ATM'

10 oktober 2014 om 18:25
nl
De roetdeeltjes die vorige week neerkwamen in Moerdijk zijn afkomstig van afvalverwerker ATM. Dat heeft Omroep Brabant uit betrouwbare anonieme bron vernomen. Het bedrijf zelf zegt van niets te weten.
Geschreven door

Vorige week donderdag kwamen er in het dorp Moerdijk roetdeeltjes neer, terwijl Shell Moerdijk aan het affakkelen was na een stoomlekkage. Er bleken zware metalen in het roet de zitten. De link werd al snel gelegd, maar vrijdag maakte de provincie bekend dat Shell Moerdijk niet de veroorzaker was van de roetdeeltjes. Wie wel, is volgens een woordvoerder nog onduidelijk. De provincie verwacht volgende week de onderzoeksresultaten.
'ATM weet van niets'Een woordvoerder van ATM laat aan Omroep Brabant weten dat het bedrijf niet weet of zij de veroorzaker zijn van de neerdalende roetdeeltjes. Ook de gemeente Moerdijk zegt de onderzoekresultaten eerst af te wachten voor er mededelingen worden gedaan over het onderzoek.
Auto's, huizen sterk vervuildInwoners van het dorp Moerdijk vinden het onbegrijpelijk dat ruim een week na de neerslag van roetdeeltjes nog niet duidelijk is waar de viezigheid vandaan komt. Auto's, huizen, terrassen en tuinmeubilair zijn sterk vervuild.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.