Nepagent probeert oudere vrouw in Den Bosch uit huis te lokken met smoes over gaslek

10 oktober 2014 om 19:33
nl
Een oudere vrouw uit Den Bosch is donderdagmiddag bijna het slachtoffer geworden van een oplichterstruc toen twee mannen zich voordeden als medewerkers van de politie en de gemeente. De mannen vertelden dat de vrouw snel haar huis aan de Mozartsingel moest verlaten vanwege een gaslek. Dat meldt de politie vrijdagmiddag.
Geschreven door

Rond halfeen belden twee mannen van rond de vijftig jaar oud aan bij haar huis. Een van de verdachten toonde een pasje waarop het woord ‘politie’ te lezen was.
'Huis verlaten'De andere man verklaarde van de gemeente te zijn. Het duo drong er bij de vrouw op aan om het huis te verlaten en geld en sieraden mee te nemen.
Vertrouwde situatie nietDe mannen liepen met de vrouw door haar huis op zoek naar waardevolle spullen. De ‘medewerker van de gemeente’ had een kastje met daarop een lampje bij zich. Omdat de bewoonster de situatie niet vertrouwde, volgde ze hun advies niet op. Uiteindelijk heeft het tweetal het huis verlaten zonder buit.
Volgens het signalement van de vrouw zijn de mannen ongeveer 1.70 meter lang. De nepagent had een stevig postuur. Wie meer weet over dit duo, wordt verzocht met de politie te bellen via 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.