Helmonders opgepakt voor handel in beschermde vogels - Omroep Brabant

Helmonders opgepakt voor handel in beschermde vogels

10 oktober 2014 om 21:07
nl
Drie inwoners van Helmond zijn deze week opgepakt door de politie voor het illegaal vangen en verhandelen van beschermde inheemse en uitheemse vogels. De dieven vingen de vogels in het wild.
Geschreven door

Het gaat om een 72-jarige man, een 69-jarige man en een 49-jarige vrouw. De Helmonders worden samen met twee anderen verdacht van de illegale handel. De verdachten uit Helmond en een man uit Sint Pancras zitten sinds vrijdag vast.
LijmstokjesDe vogeldieven sloegen onder andere toe in natuurgebieden op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee. Daar werden in lijm gedoopte stokjes in de grond gestoken bij voerplaatsen. De vogels die op het voer afkwamen, konden niet meer wegvliegen.
De politie begon eerder dit jaar met een onderzoek naar de lijmstokjes. De gevangen vogels kregen waarschijnlijk nagemaakte pootringen om, zodat het leek alsof ze gewoon gekweekt waren. De dieven verdienden veel geld met de verkoop van de vogels in binnen- en buitenland.
HuiszoekingenDe verdachten werden aangehouden na huiszoekingen. Er werden ruim honderd beschermde vogels gevonden, waaronder een koppel zilveroornachtegalen. Een koppel van dit soort vogels levert ongeveer duizend euro op.
Ook werden bij de huiszoekingen verboden vangmateriaal, geld, drie auto's, vogelringen, telefoons en computers in beslag genomen. In de woning in Helmond vond de politie een vuurwapen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.