Video

Tilburg Trappers wint makkelijk van Eindhoven Kemphanen in eerste bekerwedstrijd van ‘crisisseizoen’

10 oktober 2014 om 22:52
nl
Tilburg Trappers is prima begonnen aan het nieuwe ijshockeyseizoen. Eindhoven Kemphanen was in de eerste bekerwedstrijd geen partij voor de Tilburgers. Trappers won met 5-1.
Geschreven door

Na een tumultueuze zomer, waarin het lange tijd onzeker was of er dit seizoen überhaupt ijshockey op het hoogste niveau zou zijn in Nederland, begon vrijdag de eindelijk de competitie.
Vijf clubsMet maar vijf clubs in de eredivisie, waaronder Trappers en Kemphanen, is het Nederlandse ijshockey er op z’n zachts gezegd niet aantrekkelijker op geworden.
Eerst spelen de vijf teams een bekercompetitie, waarin iedereen elkaar twee keer treft. Daarna volgt de reguliere competitie, waarin alle teams zes keer tegen elkaar spelen. Verre van ideaal dus. "Het is nu gewoon belangrijk om het ijshockey te redden", beseft routinier Peter van Biezen van Tilburg Trappers.
Tilburg topfavorietProbleem daarbij is ook nog dat Tilburg en Heerenveen met kop en schouders boven de rest uitsteken, dus dat er van al te veel spanning geen sprake zal zijn. Nadat Tilburg vorige week al de Ron Bertlingschaal (supercup) won van Heerenveen, kan het eigenlijk bijna niet anders dat de ploeg ook in de beker minimaal de finale haalt.
"Ik wil het allemaal nog wel eens zien", zei Van Biezen. "Natuurlijk zijn wij titelkandidaat, maar dat is altijd zo."
Kemphanen makkelijke prooiVan het noodlijdende Kemphanen, dat de begroting nog steeds niet helemaal rond heeft, hebben de Tilburgers vooralsnog in ieder geval weinig te vrezen. Micky Bastings, Peter van Biezen (2), Kris Hogg en Nick de Ruijter scoorden de Tilburgse doelpunten.
Toch liet Kemphanen in een paar tegenaanvallen dat de ploeg wel degelijk aardig kan hockeyen. Eén van die uitbraken leidde via Luca Heutmekers, overgekomen van Geleen, zelfs tot een treffer.
'Maar' 5-1Het krachtsverschil tussen de twee ploegen was verder behoorlijk groot. Maar omdat Trappers vooral in de laatste periode wel welletjes vond, viel de uitslag mee. Het bleef bij 'slechts' 5-1. "Het was geen al te best ijshockey", zag ook Van Biezen.
Kemphanencoach Marc Visschers, die nog niet kan beschikken over z'n importspelers, zag genoeg ondanks de nederlaag lichtpuntjes. "Ik denk dat we een mooie eerste ervaring hebben opgedaan met onze nieuwe selectie." Met die selectie wil Visschers zich richten op de derde plek in de competitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.