Bredaas lid van motorclub No Surrender vecht in Irak tegen IS

11 oktober 2014 om 00:27 • Aangepast 21 november 2020 om 22:09
nl
Een man uit Breda heeft zich in Syrië aangesloten bij het gevecht tegen Islamitische Staat (IS). De Bredanaar is lid van motorclub No Surrender en is daar samen met twee andere leden van die club, weet de NOS.
Profielfoto van
Geschreven door

De clubleden vechten in Irak samen met de Koerden, een volk dat de laatste weken hevig wordt belaagd door IS. De andere twee clubleden die in Irak zijn, komen uit Rotterdam en Amsterdam.
'Strijden tegen onrecht'No Surrender laat aan de NOS weten dat de drie clubleden naar Irak zijn vertrokken omdat ze willen strijden tegen onrecht.
Op Twitter verscheen een foto van één van de drie clubleden. Daaruit blijkt dat één van de leden Ron heet. Diezelfde man is ook te zien op een video met Koerdisch commentaar.

Wachten op privacy instellingen...

'Nomads'Journalist Thomas Kusters is goed ingevoerd wat betreft No Surrender. Hij weet dat het om drie zogenaamde 'nomads' gaat.
"Dat zijn hooggeplaatste leden die niet aan een chapter gebonden zijn. Ze zijn op eigen initiatief naar Irak vertrokken", licht hij toe. Het lid waarvan beeld is opgedoken is niet de Bredanaar, vermoedt Kusters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.