Darter Michael van Gerwen nipt naar halve finale Dublin

11 oktober 2014 om 03:17 • Aangepast 21 november 2020 om 22:09
nl
Darter Michael van Gerwen is vrijdag ontsnapt aan uitschakeling tijdens het World Grand Prix-toernooi in Dublin. Mervyn King legde hem het vuur aan de schenen, maar 'Mighty Mike' won met 3-2.
Profielfoto van
Geschreven door

In de eerste set ging de partij gelijk op. Bij een 2-2 tussenstand kreeg Van Gerwen kansen op dubbel twintig en dubbel tien om de set binnen te slepen, maar de 25-jarige wereldkampioen uit Gemonde miste. King profiteerde door 94 te finishen.
VeerkrachtIn de tweede set kwam Van Gerwen 2-0 achter, maar hij toonde veerkracht. Een 12-darter en veel door King gemiste dubbels zorgden ervoor dat 'Mighty Mike' alsnog die set pakte. De derde set ging met 3-2 weer naar King, maar Van Gerwen counterde met een 3-0 zege in de vierde set. Daarop moest een vijfde set de beslissing brengen.
In die vijfde set viel de beslissing in de allerlaatste leg. King had daarin de beste kansen, maar hij liet Van Gerwen ontsnappen. In de halve finale treft Van Gerwen de Engelse 'bullit' Stephen Bunting. Die won vrijdag met 3-1 van de Welshman Richie Burnett.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.