Paginagrote advertentie Jumbo: 'Wij kunnen niet meteen alle plofkippen uit schappen halen' - Omroep Brabant

Paginagrote advertentie Jumbo: 'Wij kunnen niet meteen alle plofkippen uit schappen halen'

11 oktober 2014 om 10:24
nl
De Veghelse supermarktketen Jumbo heeft zaterdag een paginagrote advertentie over plofkippen geplaatst in grote dagbladen als De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Daarin verontschuldigt de supermarkt zich dat het niet meteen alle plofkippen uit de schappen kan halen.
Geschreven door

Dat zou namelijk nog niet mogelijk zijn, zo staat er. "Daar hebben wij, samen met onze leveranciers, meer tijd voor nodig. Wat we wél kunnen is alvast een eerste stap in de goede richting zetten."
Nieuwe kip is duurderDie nieuwe stap heet Nieuwe Standaard Kip, een product dat vorige week al werd aangekondigd. Het vlees van Nieuwe Standaard Kip komt van kippen die een beter leven hebben gehad dan plofkippen, claimt Jumbo. Zo leeft de kip langer, krijgt het dier meer ruimte, natuurlijk daglicht en afleidingsmateriaal zoals strobalen.
Verder lopen de plofkippen met 21 kippen per vierkante meter, de nieuwe standaardkippen lopen met 14 kippen per vierkante meter. Klanten zullen voor de nieuwe kip één euro per kilo meer betalen. "Dat is een kleine stap voor u en voor ons, maar een grote stap voor de kip."
Wakker Dier enthousiastJumbo maakte vorige week al bekend dat eind volgend jaar geen plofkippen meer te koop zijn bij de supermarkt. "Jumbo laat zien dat de kipplannen van andere supermarkten onvoldoende zijn", zei Wakker Dier als reactie op de aankondiging.
Overigens is Wakker Dier nog niet helemaal te spreken over de Nieuwe Standaard Kip. De Jumbo-kip groeit dan wel net zo snel als kippen die één ster van het Beter Leven-keurmerk hebben, maar het dier komt volgens de stichting nog steeds niet buiten. De kip van Jumbo krijgt dan ook geen Beter Leven-ster, het minimale keurmerk voor dierenwelzijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.