Sport zaterdag: Dick Jaspers uitgeschakeld, Muskens halve finalist

11 oktober 2014 om 11:39
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor biljarter Dick Jaspers, darter Willem Mandigers en badmintonster Eefje Muskens.
Geschreven door


Jaspers klopt TurkDick Jaspers is zaterdag uitgeschakeld in de kwartfinales van de wereldbekerwedstrijd driebanden in het Zuid-Koreaanse Guri. De biljarter uit Sint Willebrord was niet opgewassen tegen de Belg Eddy Merckx. Jaspers verloor de partij met 40-27. In de tweede ronde kwam Jaspers tegen de Turk Lütfi Cenet nog terug van een achterstand van 34-17 en wist zo zijn verblijf in het toernooi te verlengen. Jaspers bracht vorige maand de wereldbekerwedstrijd in Porto op zijn naam.
Muskens halve finalist AlmereEefje Muskens heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Dutch open badminton in Almere. De Goirlese was met Selena Piek vrijdag te sterk voor het Engelse duo Heather Oliver/Lauren Smith. In de halve finale moeten Muskens en Piek het zaterdag opnemen tegen het Indonesische koppel Della Destiara Haris/Gebby Ristiyani Imawan.
Zege voor voetbalsters PSV/FC EindhovenDe voetbalsters van PSV/FC Eindhoven hebben de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen vrijdag met 2-0 gewonnen. Lisanne Vermeulen opende de score na een kwartier met een fraaie boogbal over de keeper van Heerenveen. Ibtissam Bouharat besliste het duel vlak voor rust. PSV/FC Eindhoven staat zesde in de BeNe League, met tien punten uit zes wedstrijden.
Darter Mandigers stuntWillem Mandigers heeft vrijdag de laatste zestien bereikt van het Winmau World Masters-dartstoernooi in het Engelse Hull. Mandigers maakte indruk door Robbie Green met 3-1 te verslaan. Green haalde op Lakeside, het officieuze WK van de bond BDO, nog de halve finale. Mandigers is al maanden goed op dreef. Hij mag in januari voor het eerst meedoen aan Lakeside.
Lips tweede in klassement NK eventingTim Lips bezet na het tweede onderdeel van het NK eventing de tweede plaats. De ruiter uit Made moet na de dressuurproef van vrijdag alleen Alice Naber-Lozeman voor zich dulden. Raf Kooremans uit Baarle-Nassau staat derde. Lips rijdt in Boekelo op Bayro, Kooremans op Vulcano. Het NK eventing is onderdeel van de Military van Boekelo. In het algemeen klassement van de Military staat Lips vijftiende en Kooremans achttiende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.