Stripfanaten halen hart op tijdens Stripfestival in Chassé Theater Breda

11 oktober 2014 om 15:45
nl
Een gesigneerde tekening van je favoriete striptekenaar op de kop tikken, zoeken naar het stripboek dat je collectie compleet maakt, meedoen aan een workshop striptekenen of de Superheldenquiz op je naam schrijven; elke bezoeker van het Stripfestival in Breda heeft zo zijn eigen missie. Het Chassé Theater wordt zaterdag en zondag tijdens het groots opgezette stripevenement overspoeld door liefhebbers.
Geschreven door

Net voorbij de kassa's vertoont meteen een grote naam uit het Nederlandse stripwereldje zijn kunsten. Mark Retera, de tekenaar van Dirkjan, ziet hoe zich direct een rij vormt voor zijn stand. Zijn strip Dirkjan is dan ook bekend uit verschillende dagbladen.
Een jongetje laat Retera in zijn net aangeschafte Dirkjan-album een tekening maken. Het wordt een naakte Dirkjan. De vader van het jongetje filmt het tafereeltje fanatiek met zijn telefoon. En dat tekent de stripbeurs, waar niet alleen de kleine maar ook de volwassen jongetjes enthousiast zijn.
Suske en Wiske en de Fameuze FanclubVerderop is de fanclub van Suske en Wiske met een stand vertegenwoordigd. Die club heeft zo'n 1800 leden en heet, volledig in stijl: de Fameuze Fanclub.  
In de stand vertelt een man dat hij al in de jaren zeventig van de vorige eeuw verslingerd raakte aan Suske en Wiske. "De Perenprins!"
Dan las hij de boeken vast stiekem onder zijn dekbedje met een zaklamp omdat het eigenlijk al lang bedtijd was? "Ja maar ook gewoon keurig op de bank met natte haartjes na het bad, hoor!"
TekeningenjachtVerderop zet Donald Duck-tekenaar Victor Venema met vastberaden pennestreken het Disney-figuur Goofy op papier. Voor hem heeft zich een rijtje gevormd van bezoekers op handtekeningenjacht.
"Nee, tekeningenjacht! Mijn dag is pas geslaagd als ik van mijn lievelingstekenaars de tekeningen krijg die ik wil!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.