Tegenstanders van verkeersruit Eindhoven: Provincie vergeet recreanten

11 oktober 2014 om 15:01
nl
De Provincie Noord-Brabant legt bij de besluitvorming over de verkeersruit om Eindhoven eenzijdig de nadruk op auto's en vergeet daarbij het langzame en recreatieve verkeer. Dat zei de Brabantse Milieufederatie zaterdag tijdens een brede bijeenkomst van gemeenteraadsleden en dorpsraden uit onder andere Laarbeek, Nuenen, Helmond en Eindhoven. Zaterdag kwamen ze in een brede bijeenkomst bij elkaar in Nederwetten.
Geschreven door

Als het aan de Provincie ligt komt er een nieuwe vierbaansweg in het natuurgebied tussen de snelweg A50 en de N279.  De Provincie kiest daarmee voor de verkeersruit Eindhoven-Helmond-Asten als oplossing voor de verkeersproblematiek in Zuidoost-Brabant. Later deze maand nemen de betrokken gemeenteraden een beslissing over dit voorkeursplan.
'Oneens met richting van provincie'Op uitnodiging van de Brabantse Milieufederatie en het Platform Noordoostcorridor namen ze zaterdag alvast een schot voor de boeg. "We zijn het niet eens met de richting waarin de provincie koerst om de leefbaarheid en bereikbaar in de brainportregio op te lossen",  zegt Michiel Visser van de BMF.  
"De ruit zal de verkeersproblemen nauwelijks verminderen en de schade aan het leefmilieu is groot." Volgens Visser bewijst de grote opkomst in Nederwetten dat raadsleden graag meepraten over alternatieven. "En dat is goed, want het rijk wil binnenkort een advies van hen horen."
Ook Arjen van Halem van het Platform Noordoostcorridor benadrukt dat er nog lang geen definitief plan ligt voor de verkeersproblemen in de regio."Het is hoog tijd dat we gezamenlijk nadenken over slimme en duurzame mobiliteit als alternatief voor de ruit,"  zegt Van Halem.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.