Mike Weerts op filmset in eigen geboortedorp Overloon voor Of Ik Gek Ben

11 oktober 2014 om 16:34 • Aangepast 24 april 2020 om 18:26
nl
Acteur Mike Weerts uit Overloon heeft de opnames voor de film Of Ik Gek Ben naar zijn eigen geboortedorp gehaald. Zaterdagavond wordt er een filmset opgebouwd in de bossen bij Overloon. De film wordt geregisseerd door Frank Lammers uit Mierlo.
Geschreven door

“Het is best raar om zo dicht bij mijn ouderlijk huis een film op te nemen, maar ik heb er zelf voor gekozen”, vertelt Weerts. “Ik ben namelijk voor Of Ik Gek Ben behalve acteur ook producent en dat betekent dat ik behoorlijk wat dingen moet regelen!”
Van Festyland naar OverloonSamen met de andere producenten had Weerts al besloten dat ze sowieso op Festyland wilden draaien. “Verder moesten we nog iets in de bossen opnemen en Overloon heeft daar natuurlijk prachtige mogelijkheden voor. En het is ook nog eens dichtbij!”, aldus Weerts.
Er wordt nog maar een klein stukje van de film opgenomen. “We moeten het hele project nog financieren en doen nu twee draaidagen die we zelf betaald hebben”, legt Weerts uit. “Daar maken we een teaser van, in de hoop dat we daarmee geldschieters kunnen trekken.”
CrowdfundingDeze maand nog gaan de makers ook een crowdfundingproject starten om geld in te zamelen voor het maken van Of Ik Gek Ben. Wat het precies kost wil Weerts niet kwijt. “Laten we zeggen dat je er een hele dikke villa van zou kunnen kopen.” Maar met het geld wil hij toch veel liever de film maken. “Ik vind het belangrijk dat we kunst blijven maken”, aldus Weerts.
Het verhaal van Of Ik Gek Ben gaat over Benjamin, een jonge kunstenaar die in een tbs-kliniek zit. Hij kan zich alleen niet meer herinneren waarom. Als hij uiteindelijk vrijgelaten wordt en zijn oude vrienden weer ziet, staat zijn leven opeens weer op z’n kop. Volgens Weerts is het een vrij serieuze film, maar kan er af en toe ook gelachen worden. “Het is een beetje zwarte humor, maar er zit mooie afwisseling in”, zegt hij.
Première in BrabantHet plan is om zo’n 90 procent in Brabant te draaien als de financiering rondkomt. “Dan zouden we de première ook heel graag in Brabant willen doen”, aldus Weerts. Als alles lukt, zou dat in het najaar van 2015 moeten gaan gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.