Video

President No Surrender Klaas Otto: 'Drie leden die in Irak vechten, zijn ex-militairen'

11 oktober 2014 om 16:51 • Aangepast 21 november 2020 om 22:09
nl
De drie leden van motorclub No Surrender die in Irak vechten tegen Islamitische Staat (IS) zijn ex-militairen. Dat zegt de president van No Surrender Klaas Otto uit Bergen op Zoom tegen Omroep Brabant. Eén van de drie leden die naar Irak is gegaan is een 26-jarige Bredanaar.
Profielfoto van
Geschreven door

Otto wil de identiteit van de Bredanaar niet vrijgeven omdat hij bang is voor zijn veiligheid. Hij zegt het drietal te kennen. Otto wil duidelijk maken dat de drie niet uit naam van No Surrender zijn gegaan. "Het is een privé-aangelegenheid, ze hebben zelf de keuze gemaakt."
Op Twitter verscheen een foto van één van de drie clubleden. Daaruit blijkt dat één van de leden Ron heet.

Wachten op privacy instellingen...

Beste vriendDiezelfde man is ook te zien op een video met Koerdisch commentaar. Volgens Otto is Ron, die niet uit Brabant komt, een van zijn beste vrienden. Van de man uit Amsterdam weet hij wel wie het is, maar hij kent hem niet zo heel goed. De man uit Breda is een goede bekende van Otto.
Volgens Otto weten de drie heel goed wat ze daar doen. "Het zijn getrainde jongens met veel ervaring. Ook met buitenlandse missies. Ze zijn uitermate gedisciplineerd, ze drinken geen alcohol, zelfs niet op clubavonden."
Daad stellen na onthoofdingen Over het motief van de drie om naar de brandhaard af te reizen is Otto heel duidelijk: "Ze wilden een daad stellen toen ze de beelden van de onthoofdingen zagen." Otto hoopt dat de drie niks overkomt. "Ron is een goede vriend, dus ik hoop dat ze ongedeerd blijven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.