Den Bosch wordt Regenboogstad voor homoacceptatie: 'Gij zult zich gelijk voelen'

11 oktober 2014 om 17:53
nl
Den Bosch wordt de komende drie jaar Regenboogstad. De stad wil zich actief inzetten om de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen. Op zaterdag, tegelijkertijd ook Coming Out Day, hangen overal in de stad regenboogvlaggen.
Geschreven door

De gemeente heeft met het ministerie van Onderwijs, cultuur en Wetenschappen een verklaring ondertekend. Den Bosch krijgt geld van het ministerie om de problemen met homoacceptatie in de stad aan te pakken.
‘Gij zult zich gelijk voelen’Wethouder Jeroen Weyers heeft samen met Peer van den Muggenheuvel van de Oeteldonksche Club de regenboogvlag gehesen op de kathedraal van het Miroakuls Spèktaokul. Het is de laatste dag dat de kathedraal op de Markt staat in verband met het 132-jarig jubileum van de club.
“Het typische van Oeteldonks carnaval is dat we geen onderscheid maken. We dragen allemaal een kiel. In de Oeteldonkse inburgeringscursus staat het volgende gebod: ‘Gij zult zich gelijk voelen aan alle andere feestneuzen in ons dorp en dus niks meer dan wie dan ook!’”, vertelde Weyers. “Dit is ook precies waar we als Regenboogstad voor staan. We maken geen onderscheid, homoseksualiteit is de normaalste zaak van de wereld.”
Onderzoek De gemeente Den Bosch heeft onderzocht hoe het met de acceptatie van homoseksualiteit gesteld is in de stad. Uit dat onderzoek bleek dat homoseksuelen vaker slachtoffer zijn van geweld en dat ze zich op sommige plekken in de stad minder veilig voelen dat heteroseksuele inwoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.