Video

Grote Prijs van Brabant wil volgend jaar wereldbeker veldrijden organiseren: 'Verzoek al ingediend'

11 oktober 2014 om 20:08
nl
De internationale veldritwedstrijd Grote Prijs van Brabant in Den Bosch wil volgend jaar al een wereldbeker organiseren. De organisatie heeft haar kandidatuur bij de KNWU en de internationale wielerunie UCI deze week bekendgemaakt.
Geschreven door

De veldritkalender telt op dit moment acht wereldbekerwedstrijden. "We hebben gezien dat er twee vrije plaatsen zijn op de kalender", zegt Arie Slijters van de organisatie. "Wij hebben het verzoek bij de KNWU neergelegd om ons kandidatuur te ondersteunen. Dat willen ze ook doen, heb ik begrepen."
België drie, dan wij ookDe UCI beslist uiteindelijk of Den Bosch volgend jaar op de wereldbekerkalender komt. Slijters denkt van wel. "Wij beseffen goed dat Nederland al twee wereldbekers heeft (Hoogerheide en Valkenburg, red.), maar België heeft er drie. Dus dan kan er hier ook wel eentje bij. Bovendien zitten de talenten op het moment hier en niet in België", betoogt Slijters.
Oud-wereldkampioen Richard Groenendaal uit Sint-Michielsgestel denkt dat Grote Prijs van Brabant alle ingrediënten heeft om een goede wereldbeker te worden.
Wereldbeker niet meer 'wereld'Maar twee landen die ieder drie wereldbekers mogen organiseren, vindt hij niet ideaal. "Als puur veldritliefhebber vind ik dat je niet meer over een wereldbeker kunt praten wanneer twee landen zes wereldbekers mogen organiseren." Het mooiste zou zijn, zo denkt Groenendaal, als ieder land één wereldbeker per seizoen mag organiseren.
Veldrijdster Sanne van Paassen uit Vlierden heeft daar geen problemen mee. "Dat is in veel sporten het geval. Kijk maar naar het schaatsen. Ik denk dat we daar ons niet te druk over moeten maken. Als je bij ons de top ziet; meisjes uit Tsjechië, Duitsland, Luxemburg. Ik kan genoeg landen opnoemen." Van Paassen zou het geweldig vinden als de organisatie volgend jaar de wereldbeker mag organiseren.
Uitslagen GP BrabantOverigens werd zij vijfde in Den Bosch. Omdat ze te weinig UCI-punten heeft moest ze helemaal achteraan starten. Van Paassen lag er vorig seizoen uit met een bovenbeenblessure. Vorige week in Gieten werd ze nog vierde.
Bij de mannen won Lars van der Haar, gevolgd door Corné van Kessel uit Veldhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.